Producţia agricolă în Republica Moldova s-a redus cu 2% în primul trimestru al anului 2019
Sursa foto:Foto simbol Vizualizari:

Producţia agricolă în Republica Moldova s-a redus cu 2% în primul trimestru al anului 2019

Producţia agricolă în Republica Moldova s-a redus cu 2% în primul trimestru al anului 2019, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică (BNS).

În primele trei luni ale acestui an, producţia agricolă globală, estimată în preţuri curente, a fost de 1 miliard 650 de milioane de lei. Potrivit BNS, diminuarea producţiei agricole a fost determinată de scăderea cu 2,1 la sută a producţiei în sectorul zootehnic. A fost constatată o reducere cu 5% la creşterea vitelor şi a păsărilor în gospodăriile populaţiei, în timp ce întreprinderile agricole au cunoscut la acest capitol o diminuare de doar un procent, comparativ cu anul trecut.

Producţia de lapte a scăzut nesemnificativ (cu 0,5%) în perioada ianuarie – martie 2019. În întreprinderile agricole producţia de lapte a crescut cu 10,8%, însă a scăzut cu 1,4% în gospodăriile populaţiei. 

Producţia de ouă a crescut cu 6,9% în primul trimestru al anului 2019, în raport cu anul precedent, mai arată datele BNS, scrie Radio Chişinău.

Similare
RECOMANDĂRI