Primul Centru de Informare pentru Turişti, inaugurat la Chişinău
Sursa foto:md.undp.org Vizualizari:

Primul Centru de Informare pentru Turişti, inaugurat la Chişinău

Primul Centru de Informare Turistică (CIT) a fost lansat astăzi la Chişinău. Toţi cei care vor să îşi petreacă vacanţa în orice colţ al Republicii Moldova îşi pot organiza sejurul până în cele mai mici detalii. Centrul pune la dispoziţia vizitatorilor informaţii despre evenimente, facilităţi de cazare, tururi şi itinerare.

Centrul de Informare Turistică a fost creat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în cadrul Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, precum şi al Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), şi Guvernului Suediei, prin Proiectul de Competitivitate din Republica Moldova.

Centrul de Informare Turistică este amplasat la parterul Primăriei Chişinău. Aici turiştii vor afla informaţii inclusiv despre destinaţiile turistice din stânga Nistrului.

„Oferta turistică din Republica Moldova este una pentru ambele maluri ale Nistrului. Într-adevăr, majoritatea turiştilor, venind în vacanţă la Chişinău, fac o vizită şi la Tiraspol. Centrul de Informare Turistică este un nou exemplu concret al modului în care ambele maluri ale râului Nistru pot găsi un interes economic comun şi un avantaj pentru a crea o cooperare directă”, a menţionat Marco Gemmer, şef adjunct al secţiei proiecte şi cooperare tehnică a Delegaţiei UE în Republica Moldova.

„Guvernul SUA susţine sectorul turismului Republicii Moldova de mai bine de cinci ani, iar lansarea Centrului de Informare Turistică la Chişinău vine să întregească ecosistemul turistic şi să acopere cea mai mare necesitate a turiştilor - accesul la informaţie. Potrivit sondajelor, 71% dintre turiştii intervievaţi la ieşirea din ţară au remarcat lipsa informaţiei drept cea mai mare provocare în timpul călătoriei în Republica Moldova”, a remarcat James D. Pettit, ambasadorul SUA în Republica Moldova.

Realizarea proiectului a costat în jur de 1,5 milioane de lei, dintre care 235.000 de lei au fost oferiţi de Uniunea Europeană şi 1,3 milioane lei de Proiectul de Competitivitate din Moldova, misiunea Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Similare