Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Prima tranşă din asistenţa macrofinanciară s-ar fi ridicat la 30 de milioane de euro

O decizie politică prin care sunt taxaţi cetăţenii Republicii Moldova şi nu autorităţile de la Chişinău. Este reacţia guvernaţilor la decizia Uniunii Europene de a suspenda acordarea primei tranşe din asistenţa macrofinanciară de 100 de milioane de euro. Opoziţia parlamentară spune că decizia comunităţii europene are loc în contextul în care guvernarea doar mimează reformele.

Decizia Uniunii Europene de a suspenda acordarea primei tranşe din asistenţa macrofinanciară a fost una previzibilă pentru deputaţii de la Chişinău.
 
Guvernaţii spun că, deşi la celelalte capitole înregistrăm progrese considerabile, reforma justiţiei bate pasul pe loc si pentru acest lucru Republica Moldova a fost dur taxată de Uniunea Europeană.
 
Preşedintele comisiei economie din Parlament spune că lipsa banilor promişi de UE nu va avea efecte negative asupra proiectelor demarate de Guvern.
 
Încă în 2017, UE a promis Republicii Moldova un ajutor macrofinanciar în valoare de 100 de milioane de euro, dintre care 60 de milioane urmau să fie acordate sub formă de credit şi 40 sub formă de grant. Banii urmau să ajungă la Chişinău în trei tranşe, iar prima tranşă s-ar fi ridicat la 30 de milioane de euro.
Similare
RECOMANDĂRI