„Prima Casă”: Marja pe care creditorii o pot aplica pentru creditele garantate de stat va fi redusă de la 3% la 2%
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„Prima Casă”: Marja pe care creditorii o pot aplica pentru creditele garantate de stat va fi redusă de la 3% la 2%

Marja maximă pe care creditorii o pot aplica pe parcursul anului 2019 pentru creditele garantate de stat în cadrul Programului guvernamental „Prima Casă” va fi redusă de la 3% la 2%. Prin această măsură statul scade povara asupra beneficiarilor Programului. Astfel, creditul Prima Casă devine mai atractiv, iar băncile comerciale participante în Program sunt limitate în posibilitatea de a majora procentul pentru creditul acordat. Aceasta şi alte modificări la Regulamentul de implementare a Programului „Prima Casă” au fost aprobate astăzi de către Executiv.

Potrivit noilor prevederi, solicitanţi ai Programului „Prima Casă” vor putea fi şi persoanele care, în decursul ultimelor 12 luni, au în proprietate o locuinţă cu o suprafaţă (locuibilă) ce nu depăşeşte 9 metri pătraţi pentru fiecare membru al familiei. Anterior, solicitanţii trebuiau să nu deţină nicio locuinţă în perioada menţionată pentru a fi eligibili în cadrul Programului.

 
O altă modificare ţine de excluderea carnetului de muncă, certificatului eliberat de Serviciul Fiscal de Stat şi extrasului din Registrul Bunurilor imobile din lista actelor obligatorii pe care solicitanţii Programului urmau să le prezinte. A fost redus şi termenul de perfectare a contractelor de garanţie de la 10 la 5 zile lucrătoare.

Până în prezent, la Programul guvernamental „Prima Casă” au aplicat 2100 de tineri şi familii tinere, care au primit credite pentru procurarea locuinţelor în valoare de peste 1 miliard de lei.

Similare
RECOMANDĂRI