Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Prevederile noii reforme fiscale, explicate antreprenorilor mici şi mijlocii

Prevederile reformei fiscale, aprobate recent de Parlament, sunt acum explicate pe înţelesul tuturor. Antreprenorii care gestionează afaceri mici şi mijlocii din Republica Moldova s-au familiarizat cu noile aspecte ale legii fiscale pentru a-şi dezvolta afacerea în strictă conformitate cu legea.

Zeci de antreprenori din toate raioanele Republicii Moldova şi-au dat întâlnire la sediul Guvernului pentru a afla mai multe despre noile prevederi ale reformei fiscale. Antreprenorii se arată mulţumiţi în special de reducerea contribuţiei angajatorului la bugetul asigurărilor sociale de stat de la 23% la 18%.

Potrivit noii legi, scad considerabil amenzile aplicate pentru abateri fiscale, cum ar fi neprezentarea sau prezentarea întârziată a datelor la fisc.

Ministrul Economiei şi Infrastructurii dă asigurări că efectele noii reforme vor fi resimţite de cetăţeni prin majorarea salariului.

Potrivit noii reforme fiscale, a fost redusă cota TVA de la 20 la 10% pentru industria HORECA, adică restaurante, hoteluri, cafenele. De asemenea, a fost introdus impozitul unic pe venit de 12%, iar persoanele cu venituri foarte mici, în premieră, au fost scutite de impozitare.
 
Similare
RECOMANDĂRI