Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preţurile la legumele şi fructele autohtone rămân destul de mici

Suntem în prag de iarnă dar comercianţii din pieţe susţin că nu au mărit preţurile la legumele şi fructele autohtone. Ba chiar unele ar fi mai ieftine decât anul trecut. Agricultorii spun că ploile din această toamnă le-au mai salvat din recoltă şi le-au permis să nu crescă preţurile.

Dacă vă place să socilizaţi şi să vă umpleţi desaga cu de toate, atunci Piaţa Centrală din Chişinău pare locul potrivit. Deşi e sfârşit de toamnă, preţurile la legume şi fructe sunt practic la fel ca astă vară.  

Un kilogram de roşii costă de la 22 de le până la 38 de lei, ardeii între 15 şi 25 de lei, la fel şi castraveţii. Ceapa, cartofii, morcovii au preţuri de la 4 la 7 lei. În schimb s-au scumpit verdeţurile cu aproximativ 3 lei. Merele se vând cu 8 până la 15 lei pentru un kilogram, gutuile 12 lei , iar strugurii au preţuri între 13 şi 35 de lei pentru un kilogram.

PREŢURI LA LEGUME ÎN PIAŢA CENTRALĂ

Roşii 22-38 de lei
Ardei 15-25 de lei
Castraveţi 25 de lei
Ceapa 5 lei
Cartofi 6 lei
Morcovi 5-7 lei

Daca vreţi să vă umpleţi beciul cu de toate acum e momentul potrivit. La piaţă găsiţi şi fruncte bogate în vitamine care ajută la întărirea imunităţii. Catina costă 50 de lei, iar maceşul şi fructele de porumbar 20 lei kilogramul.
Similare
RECOMANDĂRI