Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preţul la energia electrică ar putea creşte cu aproape 10%, de la 1 august

Vom plăti mai mult pentru energia electrică. Deprecierea monedei naţionale şi scumpirea energiei electrice de import determină furnizorii să ceară Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică să majoreze tarifele. Decizia finală va fi luată de ANRE în luna august. Ministrul Economiei spune că de vină ar fi guvernarea democrată, care ar fi menţinut artificial tarife mai mici.

La Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică au ajuns mai multe solicitări din partea furnizorilor de energie electrică prin care cer majorarea tarifelor pentru consumatorii finali. Motivele ar fi deprecierea leului şi creşterea preţului de import.

Pretul la energia electrică a fost micşorat în anul 2018 cu 10%. Acum, şeful ANRE spune că am putea reveni la vechile tarife.

Ministrul Economiei spune că ar fi trebuit ca aceste majorări să se producă încă de pe vremea guvernării democrate, dar Executivul condus de Pavel Filip ar fi menţinut artificial tariful mai mic.
 
De cealaltă parte, experţii în domeniul energetic spun că odată cu majorarea tarifului la energia electrică, Guvernul trebuie să ofere compensaţii familiilor cu venituri modeste.

Dacă agenţia naţională pentru Reglementare în Energetică va accepta solicitarea Gas Natural Fenosa privind majorarea tarifului, atunci consumatorii casnici care beneficiază de energie de la acest furnizor vor plăti cu 15 bani mai mult pentru un kw-h, faţă de tariful achitat în prezent.
Similare
RECOMANDĂRI