Preţul la benzină a atins pragul de 22 de lei pentru un litru. Cât costă motorina
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preţul la benzină a atins pragul de 22 de lei pentru un litru. Cât costă motorina

Preţurile la combustibili continuă să crească în Republica Moldova. Astfel, pentru perioada 15-17 ianuarie, motorina şi benzina se vor scumpi cu 7 şi 13 bănuţi.

Astfel, preţurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard benzina COR 95  va costa 22,00 lei/litru, iar penru un litru de motorină, şoferii vor achita 18,84 lei/litru.

Pe parcursul ultimelor 6 săptămâni se atestă o dinamică ascendentă a preţurilor pentru produsele petroliere principale înregistrate în cadrul tranzacţiilor internaţionale. Astfel, comparativ cu valorile minime din luna decembrie, cotaţiile Platts s-au majorat cu 134,50 $/tona la benzină (sau cu 20,61 %) şi 136 $/tona la motorină (sau cu 22,94 %).

Agenţia asigură consumatorii că preţurile calculate la produsele petroliere principale de tip standard reflectă fidel evoluţiile pe piaţa internaţională din ultima perioadă şi exclud orice posibilitate a companiilor petroliere să intervină în procesul dat prin eventuale majorări nejustificate ale acestora.

Similare
RECOMANDĂRI