Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu s-a întâlnit cu un grup de investitori români
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu s-a întâlnit cu un grup de investitori români

Prim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit cu reprezentanţii companiei Energo Continent, care dezvoltă un parc eolian de 180 de MW în sudul Republicii Moldova.

Dezvoltatorii au informat premierul despre etapa la care se află lucrările şi au menţionat că, pentru a continua finanţarea şi implementarea proiectului,  au nevoie de o confirmare din partea autorităţilor centrale ale RM că acest proiect este necesar şi că se încadrează în Strategia energetică a Republicii Moldova.

Ion Chicu a salutat intenţiile investitorilor şi i-a asigurat de tot sprijinul Guvernului în finalizarea construcţiei parcului eolian şi livrarea energiei electrice verde către consumatori: „Salutăm şi vrem să atragem cât mai mulţi investitori în RM, mai ales când e vorba despre energie regenerabilă. Sunt gata să acord orice suport. Mă bucur că vedeţi Republica Moldova ca potenţial de investiţie. Suntem convinşi că dacă vom crea o bază economică solidă, atunci rezolvăm o mare parte din problemele confruntate de ţara noastră”.

Proiectul „180 MW Vulcăneşti Wind Project in the Republic of Moldova” a fost iniţiat în 2010 în colaborare cu Fondul de Investiţii InfraVentures al IFC, care este o divizie de investiţie a Băncii Mondiale. Pentru operarea şi mentenanţa celor 60 de turbine electrice vor fi angajaţi în jur de 70 de oameni.

Reprezentanţii companiei susţin că proiectul va fi funcţional în 2022 şi estimează o producţia anuală ce poate asigura cca 15% din consumul anual de energie al Republicii Moldova.
 
Similare
RECOMANDĂRI