Podul Gura Bîcului – Bîcioc, deschis pentru transportul de mărfuri de până la 10 tone
Sursa foto:Diez.md Vizualizari:

Podul Gura Bîcului – Bîcioc, deschis pentru transportul de mărfuri de până la 10 tone

Vehiculele cu capacitatea de până la 10 tone, vor putea traversa podul rutier peste râul Nistru, amplasat în preajma localităţilor Gura Bîcului şi Bîcioc. Astfel, s-a redus cu aproape 50 de km traseul parcurs de cursele interraionale de transport pasageri şi mărfuri, asigurând  accesul direct spre localităţile din stânga Nistrului.

Restricţia pentru greutatea autovehiculelor de peste 3,5 tone a fost extinsă până la 10 tone. Decizia a fost luată astăzi, în cadrul şedinţei Grupului comun de experţi în domeniul transporturilor şi infrastructurii rutiere. Tot astăzi, au fost instalate indicatoarele rutiere corespunzătoare. La şedinţă au participat ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, şi Secretarul de stat Serghei Bucataru.

Potrivit experţilor, podul Gura Bîcului – Bîcioc poate rezista unităţilor de transport de până la 10 tone. Decizia de a extinde restricţia impusă vehiculelor mai grele de 3,5 tone a fost luată în vederea  fluidizării transportului de mărfuri şi persoane, şi facilitării conexiunii dintre cele două maluri ale Nistrului. 
Amintim că, podul de peste râul Nistru din preajma localităţii Gura Bîcului şi Bîcioc a fost redeschis pe 20 noiembrie 2017, la propunerea Grupului comun de experţi în domeniul infrastructurii rutiere, care au confirmat posibilitatea deschiderii circulaţiei vehiculelor pe pod, după reparaţia şi amenajarea acestuia.

Podul Gura Bîcului - Bîcioc a fost deteriorat în anul 1992 şi reconstruit în 2001, cu suportul partenerilor europeni. Costul lucrărilor de reparaţie a constituit aproximativ 30 de milioane de lei. Podul este parte a drumului internaţional M-5, care face parte din reţeaua trans-europeană de transport (TEN-T) şi asigură conexiunea cea mai scurtă dintre Iaşi şi Odessa. Fiind o arteră magistrală, acest drum nu traversează nicio localitate, ceea ce permite fluidizarea traficului rutier. 
Similare
RECOMANDĂRI