Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Peste cincizeci de antreprenori din nordul Republicii Moldova au câştigat granturi pentru a-şi procura utilaje şi a-şi promova afacerile

Peste cincizeci de antreprenori din nordul Republicii Moldova şi-au văzut visul împlinit. Ei au câştigat granturi pentru a-şi procura utilaje şi a-şi promova afacerile. Banii au fost oferiţi de Agenţia Cehă pentru Dezvoltare în cadrul proiectului "Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova". Astăzi, au fost făcute totalurile, agenţii economici au fost premiaţi şi au vorbit despre succesele obţinute.

Violeta Maniuc şi-a deschis o afacere în domeniul stomatologic, iar datorită celor 4600 de euro, pe care i-a primit în cadrul acestui proiect, a reuşit să-şi echipeze cabinetul cu utilaje de ultimă generaţie.

„Am procurat un radio viziograf digital, avem un cabinet de imagistica dentara in cadrul unui cabinet stomatologic. Astfel el ii de folos utilajul pentru diagnosticul stomatologic. Mi-a dat un impuls ca sa mergem mai departe”, a spus Violeta Maniuc.

Un alt om de afaceri, care benificiază de sprijinul Agenţiei Cehe pentru Dezvoltare e Angela Bejenari din satul Plopi, raionul Donduşeni. Ea creşte legume şi pomuşoare ecologice.

„Acest proeict sustine in primul producatorii ecologici, ceea ce este foarte important in ziua de azi, cand planeta noastra se sofoca.
musca. Am beneficiat de doua granturi, am procurat un tocator, si o stropitoare nu pu a stropi plantele cu chimicale, dar pentru a le hrani cu substante organice care nu daundeaza”, a spus Angela Bejenari.

Timp de 3 ani, Agenţia Cehă pentru Dezvoltare a oferit peste 210 de mii de euro antreprenorilor din Nordul Republicii Moldova.  

„Acesta nu este primul proiect realizat aici, la nord. Am realizat un proiect pentru fermieri, i-am ajutat să-şi deschidă un magazin unde ar putea să-şi vândă marfa”, a spus Excelenţa Sa, ZDENEK KREJCI, ambasador al Republicii Cehe în Republica Moldova..

În cadrul programului, experţii Agenţiei Cehe pentru Dezvoltare au instruit mai mulţi oamenii de afaceri din nordul Republicii Moldova. Antreprenorii au vizitat diferite întreprinderi din Cehia pentru a acumula mai multă experienţă.

„Prin intermediul activitatilor, in cadrul proiectului au fost create peste 300 de locuri de munca, 31 de instuiri, care au fost oferite la Nordul Republicii. O sumedenie  de calatorii internationale la diverse, viteze de studii, expozitii de business”, a spus SILVIA BICENCO directorul Organizaţiei "People in Need".

Cu susţinerea financiară a Agenţiei Cehe pentru Dezvoltare, peste 850 de persoane au beneficiat de ajutor financiar, dar şi suport informaţional.
Similare
RECOMANDĂRI