Peste 300 de elevi şi tineri s-au înscris la prima tabără de educaţie financiară din Republica Moldova
Sursa foto:BNM Vizualizari:

Peste 300 de elevi şi tineri s-au înscris la prima tabără de educaţie financiară din Republica Moldova

Peste 300 de elevi şi tineri s-au înscris la prima tabără de educaţie financiară din Republica Moldova, care a început astăzi în cadrul proiectului „Dă sens banilor”, desfăşurat de Banca Naţională a Moldovei în parteneriat cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”.

În deschiderea evenimentului, guvernatorul BNM, Octavian Armaşu, a menţionat că educaţia financiară este o preocupare importantă a Băncii Naţionale. „Astăzi, noua realitate pe care o parcurge întreaga omenire impune o  nouă viziune asupra educaţiei financiare, bazată pe o abordare digitală, dar care, ca şi până acum, să vină din suflet şi  dorinţa de a sprijini publicul în lumea financiar-bancară”.

Tabăra de educaţie financiară include cinci sesiuni care se vor desfăşura în fiecare zi pe parcursul acestei săptămâni la diverse subiecte din domeniul financiar-bancar. Astfel, participanţii vor afla sau îşi vor aprofunda cunoştinţele despre ceea ce reprezintă sistemul financiar naţional, conceptele financiare utilizate cel mai frecvent, economiile şi investiţiile, instrumentele de creditare şi multe altele.

Cele discutate în cadrul primei tabere de educaţie financiară îi va ajuta, de asemenea, să înţeleagă mai bine informaţiile despre cadrul legislativ şi instituţional aferent sistemului financiar şi să-şi folosească mai eficient cunoştinţele teoretice în situaţii practice.

Tabăra de educaţie financiară face parte din campania lansată vara aceasta de către Banca Naţională a Moldovei „Petrece vacanţa cu BNM”, care se va încheia pe 30 august 2020.

Similare
RECOMANDĂRI