Peste 300 de antreprenoare din Republica Moldova au fost instruite cum să-şi diversifice activitatea
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Peste 300 de antreprenoare din Republica Moldova au fost instruite cum să-şi diversifice activitatea

Peste 300 de antreprenoare din 20 de raioane au fost instruite cum să-şi diversifice activitatea, politica de marketing şi cea de vânzări. Acţiunile au fost realizate în cadrul proiectului „Business Academy for Women” (BAW) şi au fost prezentate luni, 30 iulie, în cadrul unei conferinţe de încheiere a proiectului lansat la începutul anului trecut.

Managerul de proiect, Ana Sochircă, a declarat că zece femei care au dezvoltat idei noi de business în timpul instruirilor au fost selectate să beneficieze de finanţare  nerambursabilă în valoare de şase mii de euro fiecare, scrie IPN. 

„Aceste noi afaceri vor contribui la crearea de locuri de muncă, la introducerea de noi produse şi servicii pe piaţa din Republica Moldova, care ulterior vor putea fi exportate pe pieţele UE. Totodată, susţin dezvoltarea regională”, a spus Ana Sochircă.

Femeile antreprenoare au participat la o serie de trening-uri în scopul realizării potenţialul antreprenorial prin dezvoltarea abilităţilor de gestionare a afacerii. În urma instruirilor a fost creată o platformă a antreprenoarelor care urmează să facă schimb de experienţă.

Prezent la conferinţa de încheiere a proiectului, secretarul de stat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Iulia Costin, a declarat că în Republica Moldova se înregistrează o participare a femeilor în business de 27%. Autorităţile pledează pentru o cotă mai mare. „Dorim să creăm în Republica Moldova un mediu de afaceri puternic, să se creeze întreprinderi mici şi mijlocii competitive, care să facă faţă concurenţei produselor de import, care ne-au acaparat piaţa şi sunt mai ieftine”, a spus Iulia Costin.

Proiectul „Business Academy for Women” (BAW) a fost lansat la începutul anului 2017, cu susţinerea financiară a UE, ca un instrument de perfecţionare a abilităţilor manageriale ale antreprenoarelor. Proiectul a fost implementat de Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM), în parteneriat cu Centrul Internaţional pentru Promovarea Femeilor în Business (ICAWB).
Similare
RECOMANDĂRI