Peste 23 700 de cereri pentru reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă, depuse în 2021
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Peste 23 700 de cereri pentru reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă, depuse în 2021

Începând cu 1 ianuarie 2021, au fost recepţionate 23 732 de cereri pentru reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă, pentru stagiul realizat după stabilirea pensiei. Casa Naţională de Asigurări Sociale precizează că, la situaţia din 18 februarie, au fost examinate şi aprobate 17 298 de decizii, ce constituie 73% din numărul total al cererilor depuse.

Mărimea pensiei obţinută după reexaminare depinde de durata stagiului de cotizare şi mărimea venitului asigurat. Pentru clarificarea datelor care au impact asupra cuantumului prestaţiei calculate beneficiarului, casele teritoriale de asigurări sociale adresează solicitări angajatorilor respectivi. În aceste situaţii, stabilirea cuantumului pensiei reexaminate, în termenele prevăzute de legislaţie, va fi posibilă doar prin cooperarea operativă a entităţilor economice cu CNAS, menţionează instituţia, potrivit IPN.

Începând cu 1 ianuarie 2021, se reexaminează pensiile pentru limită de vârstă a beneficiarilor de pensii care şi-au stabilit dreptul la pensie după 1 ianuarie 1999 şi au realizat un stagiu de cotizare după ieşirea la pensie de la 7 la 10 ani.
Similare
RECOMANDĂRI