Peste 21 mii de familii nevoiaşe din municipiul Chişinău vor beneficia de compensaţii în sezonul termic 2020-2021
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Peste 21 mii de familii nevoiaşe din municipiul Chişinău vor beneficia de compensaţii în sezonul termic 2020-2021

Primăria municipiului Chişinău informează că peste 21 mii de familii nevoiaşe din oraş şi suburbii vor beneficia de compensaţii în sezonul termic 2020-2021, conform informaţiei preliminare a Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare (DGLCA).

Listele cu beneficiarii au fost transmise la preturile de sector şi la primăriile localităţilor suburbane pentru procesare.

Potrivit şefului Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare, Ion Burdiumov, până la sfârşitul lunii curente, beneficiarii pentru care au fost verificate datele, vor primi compensaţiile pentru care au aplicat, inclusiv cu recalculul pentru lunile noiembrie şi decembrie 2020, iar ceilalţi, începând de luna viitoare. „Familiile pentru care nu se va reuşi verificarea datelor până la sfârşitul lunii curente, vor primi compensaţiile în februarie, cu recalculare pe 3 luni: noiembrie, decembrie şi ianuarie. Astfel, toţi beneficiarii care corespund criteriilor stabilite de APL Chişinău vor primi facturi cu includerea compensaţiilor solicitate", a precizat şeful DGLCA.

Beneficiari ai compensaţiilor pentru serviciile comunale şi resursele energetice, în mărime de 40% din costul facturii, sunt familiile a căror venituri pe ultimele 12 luni sunt mai mici de 3000 lei / lună pentru fiecare persoană, precum şi familiile tinere (cu vârsta de până la 35 de ani), cu venituri mediu global lunar de până la 5000 de lei.

Similare
RECOMANDĂRI