Peste 2,1 miliarde de lei, încasate de Serviciul Vamal în luna octombrie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Peste 2,1 miliarde de lei, încasate de Serviciul Vamal în luna octombrie

În luna octombrie a anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 2 mlrd 115 mil. lei, cu circa 100 de mil. de lei mai mult, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Suma a fost acumulată în rezultatul perfectării a 55.631 de declaraţii vamale.

Totodată, veniturile colectate de Vamă în primele 10 luni ale acestui an se cifrează la circa 18,5 miliarde de lei, în creştere cu peste 1,1 miliarde de lei faţă de încasările din aceeaşi perioadă a anului precedent.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul lunii trecute, au fost relevate 722 de încălcări ale legislaţiei vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depăşirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declaraţiei vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 422 de procese-verbale cu privire la contravenţie şi aplicate amenzi în sumă de peste 1.496.459 lei.

În luna mai, fluxul unităţilor de transport a constituit 406.759 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leuşeni şi Sculeni, cu 84.405 şi respectiv, 63.568 de traversări.

Totodată, în cazul în care aveţi nevoie de informaţii privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau să doriţi să faceţi o reclamaţie cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajaţii instituţiei, puteţi apela Centrul Unic de Apel al Serviciului Vamal (+373 22 574 111). Pe parcursul lunii trecute, operatorii Liniei de informare au răspuns la 1.240 solicitări de informaţii legate de vamă.

Similare
RECOMANDĂRI