Persoanele care au beneficiat de programul-pilot “Femei în Afaceri” vor beneficia de consultanţă din partea experţilor
Sursa foto:ODIMM Vizualizari:

Persoanele care au beneficiat de programul-pilot “Femei în Afaceri” vor beneficia de consultanţă din partea experţilor

Organizaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) a încheiat contracte de prestări servicii cu 28 de experţi în domeniul afacerilor care vor oferi servicii de consultanţă antreprenorială femeilor de afaceri din Republica Moldova.

Serviciile de consultanţă constituie o continuare a procesului de formare antreprenorială a beneficiarelor PFA care presupune: mentorat, consultanţă în afaceri, ghidare la înregistrare a afacerii, etc.
 
“Cele peste 300 de femei care au trecut componenta de instruire a PFA au fost împărţite pe criterii geografice, inclusiv UTA Găgăuzia. Acestea după finalizarea cursurilor de instruire antreprenorială vor fi familiarizate şi ghidate de către experţi cu instrumentele şi metodele de utilizare în planificarea şi dezvoltarea afacerii, identificarea tipurilor de resurse necesare pentru lansarea afacerii, îndrumare pentru dezvoltarea propriului plan de afaceri, inclusiv pentru beneficierea de suport financiar necesar lansării şi activităţii post-lansare a afacerii”, susţine Iulia Iabanji, Director general ODIMM.
 
Serviciile de mentorat vor fi acordate individual pentru toate femeile participante în campania de instruire care doresc să se înscrie în competiţia de granturi din etapa a doua a Programului guvernamental “Femei în Afaceri”.
 
Etapa a doua a Programului - pilot „Femei în afaceri” presupune componenta de granturi mici pentru femei. La această etapă pot participa femeile care gestionează o afacere de până la 2 ani. Valoarea maximă a grantului constituie 165 mii lei, dintre care 110 mii lei vor fi direcţionaţi pentru procurarea de echipamente, iar 55 mii lei sunt destinaţi pentru dezvoltarea afacerii: cercetare, consultanţă, proiectare, instruire, etc.
Similare