Pavel Filip cere lămuriri de la ANRE privind evoluţia preţurilor la carburanţi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pavel Filip cere lămuriri de la ANRE privind evoluţia preţurilor la carburanţi

Prim-ministrul Pavel Filip a transmis astăzi o solicitare către ANRE în care cere lămuriri în ceea ce priveşte evoluţia preţurilor la carburanţi şi ultimele majorări de tarife.

Având în vedere neclarităţile privind condiţiile care au dus la ultima majorare de tarife, premierul a propus conducerii ANRE să analizeze suspendarea ultimei decizii privind preţurile la carburanţi până la clarificarea condiţiilor în care aceasta s-a produs.

Chiar dacă Guvernul nu are atribuţii prin care poate influenţa în vreun fel formarea preturilor la carburanţi, prim-ministrul consideră că este important ca orice majorare de tarife să aibă motivaţii bine argumentate, iar acestea să fie explicate populaţiei în condiţii de maximă transparenţă.

Premierul Pavel Filip a cerut, totodată, Ministerului Economiei sa vină cu propuneri de îmbunătăţire a legislaţiei în ceea ce priveşte asigurarea unei mai mari transparenţe în procesele de formare a preţurilor.

De asemenea, premierul intenţionează să convoace pentru zilele următoare o întâlnire cu operatorii din piaţa de carburanţi. 

Similare
RECOMANDĂRI