Parlamentul a prelungit termenul de desfăşurare a activităţilor în baza patentei de întreprinzător
Sursa foto:Bizlaw Vizualizari:

Parlamentul a prelungit termenul de desfăşurare a activităţilor în baza patentei de întreprinzător

Desfăşurarea activităţilor în baza patentei de întreprinzător se va permite până la data de 31 decembrie 2022. Parlamentul a aprobat în prima lectură, în şedinţa plenară de astăzi, prelungirea termenului.

Potrivit modificărilor legislative, activităţile în bază de patentă vor fi permise în cadrul pieţelor comerciale, precum şi în locurile autorizate de administraţia publică locală. 

În şedinţa plenară de astăzi, Parlamentul a aprobat două proiecte de legi la acest subiect, care vizează modificarea şi completarea Legii cu privire la patenta de întreprinzător. Parlamentul a decis comasarea celor două proiecte pentru lectura a doua. 

Scopul proiectelor este de a asigura continuitatea activităţii titularilor de patentă şi susţinerea micilor întreprinzători în obţinerea veniturilor. 

Anterior, legislaţia prevedea că activităţile în baza patentei de întreprinzător vor putea fi desfăşurate până pe data de 31 decembrie 2019. 

Conform datelor statistice, numărul deţinătorilor de patente este în descreştere: în 2017 erau 19 295, în 2018 - 17 059, în iulie 2019 – 15 479. 

Similare
RECOMANDĂRI