Parcul agro-industrial din Sângerei va exporta primul lot de mere în Arabia Saudită
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Parcul agro-industrial din Sângerei va exporta primul lot de mere în Arabia Saudită

Parcul agro-industrial din Sângerei va exporta primul lot de mere în Arabia Saudită, săptămâna viitoare, informează Guvernul într-un comunicat de presă citat de IPN.

Întreprinderea a fost deschisă anul trecut, în cadrul proiectului „Dezvoltarea sectorului agricol prin crearea unei reţele agricole transfrontaliere”, realizat cu suportul Uniunii Europene. Parcul este amplasat pe un teren de 1,58 hectare. Aici funcţionează un frigider cu o capacitate de 1600 de tone, destinat păstrării fructelor şi legumelor şi o linie de sortare. În prezent, şase producători agricoli din cinci raioane îşi păstrează aici merele şi prunele.

Prim-ministrul Pavel Filip, care a vizitat, vineri, Parcul, a spus că îşi doreşte ca astfel de parcuri să funcţioneze în toată ţara, pentru a permite agricultorilor să-şi păstreze producţia în siguranţă şi să obţină venituri mai mari.

Proiectul „Dezvoltarea sectorului agricol prin crearea unei reţele agricole transfrontaliere”, în valoare de 2,4 milioane de euro, este implementat în comun cu partenerii din România şi Ucraina, în scopul creşterii productivităţii şi competitivităţii sectorului agricol. Acesta mai prevede crearea unei pieţe online pentru promovarea produselor agricole realizate în zona transfrontalieră. Printre obiectivele proiectului se numără adaptarea calităţii produselor la standardele internaţionale şi continuarea dezvoltării serviciilor de sortare, congelare şi depozitare.

Similare
RECOMANDĂRI