Ordinul ANRE de majorare a preţurilor pentru carburanţi a fost suspendat
Sursa foto:economica.net Vizualizari:

Ordinul ANRE de majorare a preţurilor pentru carburanţi a fost suspendat

Judecătoria Chişinău a suspendat ordinul ANRE de majorare a preţurilor pentru benzină şi motorină. Asta după ce Ministerul Economiei şi Infrastructurii şi Agenţia pentru Protecţia Consumatorului şi Supravegherea Pieţei au depus astăzi o cerere prin care au contestat decizia de majorare a preţurilor plafon pentru carburanţi (cu 39 bani pentru un litru de benzină şi 25 de bani pentru un litru de motorină).

Concomitent, s-a solicitat suspendarea acestuia până la emiterea unei hotărâri irevocabile. Astfel, prin Încheierea Judecătoriei Chişinău (sediul Buiucani) din 10.07.2018 a fost suspendat ordinul nr. 66-a din 10.07.2018.
 
Ţinând cont de faptul că cererea de chemare în judecată corespunde exigenţelor legale referitoare la cerinţele înaintate faţă de reclamant la depunerea acesteia în instanţa de judecată, precum şi de faptul că în cazul dat există suficiente temeiuri pentru suspendarea actului contestat, instanţa a decis să admită cererea de aplicare a măsurilor de asigurare a acţiunii prin dispunerea suspendării actului administrativ contestat, se spune într-un comunicat al MEI.
 
Încheierea Judecătoriei Chişinău se execută imediat, dar poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Chişinău, în termen de 15 zile de la comunicare.
 
Similare
RECOMANDĂRI