Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Opoziţia parlamentară a cerut chemarea la raport a conducerii ANRE

Majorarea preţurilor la carburanţi – cap de afiş pe agenda deputaţilor de la Chişinău. Opoziţia parlamentară a cerut audierea în plen a directorului ANRE, pentru a oferi explicaţii cu privire la scumpirile operate. Propunerea, însă, a fost respinsă de majoritatea parlamentară. Deputaţii guvernării spun că ANRE doar constată starea de lucruri şi ajustează preţurile, care au crescut din cauza majorărilor de pe piaţa internaţională.

Majorarea bruscă a preţurilor la carburanţi îi îngrijorează şi pe parlamentari. Opoziţia a cerut astăzi chemarea la raport a conducerii Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică.
 
Guvernarea, însă, a respins solicitarea opoziţiei de a-l audia pe şeful ANRE. 
 
Reprezentanţii puterii spun că Republica Moldova este dependentă de piaţa internaţională. Iar majorarea preţurilor are loc după ce a crescut preţul barilului de petrol pe care-l importăm.
 
Mai mult, autorităţile spun că pe viitor trebuie să fim pregătiţi pentru noi scumpiri.
 
Ieri, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit preţul plafon la benzină şi motorină pentru următoarele două săptămâni. Astfel preţul plafon la benzină este de 19 lei şi 79 de bani şi preţul la motorină de 17 lei şi 75 de bani. Potrivit legii, companiile licenţiate în Republica Moldova nu pot afişa pe panouri preţuri mai mari de plafonul stabilit de ANRE.

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a suspendat decizia de majorare a preţurilor la carburanţi.
Similare
RECOMANDĂRI