Opinie: Economia Moldovei îşi pierde din potenţialul său de creştere
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Opinie: Economia Moldovei îşi pierde din potenţialul său de creştere

Economia Republicii Moldova îşi pierde din potenţialul său de creştere. Declaraţia în acest sens a fost făcută de Alexandru Fală, expert la Centrul Analitic Independent Expert Grup, în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

Potrivit expertului, aceasta tendinţă de pierdere a potenţialului economic este una continuă. „Cel mai tare ce ar trebui să îngrijoreze întreaga ţară este că în Republica Moldova cu cât ne deplasăm în timp, cu atât va deveni din ce în ce mai greu să realizăm ritmuri de creştere economică mai înalte”, spune Alexandru Fală.

Visarion Ceşuev, membru al Consiliului Economic al preşedintelui, a menţionat că în luna noiembrie 2014 volumul de credite care au fost oferite în economia naţională a crescut cu 10-14%, în prezent acesta este în scădere. Potrivit lui, aceasta înseamnă că producătorii şi businessmanii nu au încredere în sistemul bancar.

Valentin Dolganiuc, fost vicepremier, a afirmat că apogeul investiţiilor străine în Republica Moldova a fost atins în anul 2013. Potrivit lui, de atunci, nivelul investiţiilor este în continuă scădere. „Niciun investitor nu va veni aici dacă nu are siguranţa recuperării”, spune Valentin Dolganiuc.

Preşedintele Asociaţiei „Voievod”, Nicolae Pascaru, consideră că dacă nu era să fie furat miliardul de dolari, erau să fie rezolvate mai multe probleme cu care se confruntă Republica Moldova şi statisticele erau să arate cu totul altfel.

Similare