Oficial. Regulament modificat privind achiziţionarea serviciilor financiare 
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Oficial. Regulament modificat privind achiziţionarea serviciilor financiare 

Regulamentul privind achiziţionarea serviciilor financiare de către întreprinderile de stat/municipale/societăţile comerciale cu capital integral sau majoritar public vor fi actualizate, după decizia Guvernului.

Dacă la organizarea concursului repetat de achiziţii a serviciilor financiare se prezintă o sigură ofertă, concursul va continua, nu va fi suspendat. O altă modificare se referă la nomele prudenţiale care trebuie să fie respectate de către băncile ce oferă serviciile financiare. În cazul necorespunderi nomelor prudenţiale în perioada de la încheierea contractului de achiziţie a serviciilor financiare şi până la expirarea acestuia, se va purcede la rezilierea obligatorie  a concursului de achiziţie a serviciilor financiare.

În proiectul de modificări se specifică faptul că situaţiile de obţinere a unui credit bancar nu cad sub incidenţa Regulamentului în cauză. Totodată în textul regulamentului este substituită noţiunea de instituţie financiară prin cea de bancă, în conformitate cu Legea recentă privind activitatea băncilor din 6 octombrie 2017.

Similare
RECOMANDĂRI