OFICIAL. Guvernul a aprobat interdicţia de a comercializa carburanţi DUTY-FREE
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

OFICIAL. Guvernul a aprobat interdicţia de a comercializa carburanţi DUTY-FREE

Guvernul a aprobat miercuri un proiect de lege care prevede anularea prevederilor referitor la comercializarea produselor petroliere fără plata TVA şi a accizelor la punctele de trecere la ieşirea din Moldova.

Ministrul Finanţelor, Natalia Gavriliţă, a menţionat că anume prevederile legislative cu privire la comercializarea de combustibil în regim duty-free a fost unul dintre motivele suspendării programului cu FMI. În plus, acestea nu oferă condiţii egale pentru contribuabilii care vând carburanţi pe teritoriul ţării. 

Premierul Maia Sandu a declarat la conferinţa de presă de după şedinţă că, începând cu 2015, magazinele duty-free au importat bunuri în valoare de 2,8 mlrd. lei ($156,7 mil.), eschivându-se de la plata impozitelor din cauza legilor proaste.

"Potrivit studiilor, 75% din volumul mărfurilor vândute în magazinele duty-free au intrat ilegal în ţară. Societatea va putea afla mai multe detalii până la sfârşitul zilei", a spus ea şi a promis că va publica documentele desecretizate pe această temă.

Sandu a menţionat că în aceste documente sunt indicaţi beneficiarii finali, printre care se numără "nume bine-cunoscute".
Similare
RECOMANDĂRI