Octavian Calmîc: Republica Moldova poate majora exportul în UE cu 15-20%
Sursa foto:Moldova24 Vizualizari:

Octavian Calmîc: Republica Moldova poate majora exportul în UE cu 15-20%

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Octavian Calmîc susţine că Republica Moldova îşi poate majora volumul exporturilor în UE cu 15-20%.

Declaraţiile au fost făcute  la deschiderea ProExport Forum, organizat în cadrul Moldova Business Week.  El a atras atenţia că, în prezent, exporturile în UE deţin o cotă de 65% în volumul total al exporturilor Moldovei. Ministrul afirmă că există sectoare unde este nevoie de implementat standarde europene (sectorul zootehnic, etc) şi nu doar pentru export, dar pentru a oferi producţie de calitate pe piaţa internă.

Octavian Calmîc a subliniat că autorităţile promovează exportul nu doar în UE, dar şi în CSI, Asia, alte regiuni. Potrivit lui, în 2017 a fost observat cel mai mare ritm de creştere a exporturilor din ultimii 5 ani – 15%. Oficialul a menţionat că speră că această creştere va fi durabilă şi piaţa de desfacere va fi diversificată. Octavian Calmîc a spus că autorităţile planifică să treacă de la economia bazată pe agricultură la cea pe bază de industrie şi inovaţii.
Similare