O misiune a Comisiei Europene, în vizită în R. Moldova
Sursa foto:mf.gov.md Vizualizari:

O misiune a Comisiei Europene, în vizită în R. Moldova

Ministrul Finanţelor, Ion Chicu a avut ieri o întrevedere cu o misiune a Comisiei Europene, condusă de Mathieu Bousquet, şeful unităţii – Georgia, Moldova şi cooperarea transfrontalieră a vecinătăţii. În cadrul şedinţei, părţile au discutat despre situaţia macroeconomică din Republica Moldova, proiectele implementate cu suportul financiar al Uniunii Europene, precum şi despre oportunităţile de cooperare ulterioare. 

În debutul şedinţei, ministrul Finanţelor, Ion Chicu a salutat prezenţa oficialilor europeni şi a mulţumit pentru suportul constant oferit de Uniunea Europeană Republicii Moldova. Referindu-se la situaţia macroeconomică a Republicii Moldova, Ion Chicu a menţionat că încasările la bugetul de stat în anul 2019 sunt mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a reformei fiscale demarată în anul 2018. De asemenea, Ion Chicu s-a referit şi la creşterea salariilor în anul curent, care vor genera venituri suplimentare la bugetul de stat.

La rândul său, şeful unităţii – Georgia, Moldova şi cooperarea transfrontalieră a vecinătăţii, Mathieu Bousquet a declarat că politica de vecinătate a Uniunii Europene rămâne aceeaşi şi UE doreşte să ofere în continuare suport Republicii Moldova. În context, oficialul a menţionat că urmează să fie efectuată o evaluare a realizării condiţionalităţilor impuse Republicii Moldova pentru acordarea suportului bugetar din partea Uniunii Europene. 

La final, părţile au convenit să aibă un dialog permanent, iar Ministerul Finanţelor a exprimat disponibilitatea de a oferi toate informaţiile necesare.

Similare
RECOMANDĂRI