O companie controlată de fostul premier al R. Moldova Ion Sturza, evaluată la 20 milioane de euro de Banca Transilvania
Sursa foto:protv.md Vizualizari:

O companie controlată de fostul premier al R. Moldova Ion Sturza, evaluată la 20 milioane de euro de Banca Transilvania

Valoarea de piaţă a unui pachet de 25% din acţiunile Elefant Online, administratorul magazinului online elefant.ro, a fost stabilită la 4,96 milioane de euro, conform unei evaluări a Băncii Transilvania. Valoarea de piaţă a retailerului online, cu afaceri de 113,3 milioane de lei româneşti în 2016, se ridică la 20 de milioane de euro.

Suma a rezultat după aprobarea constituirii unei ipoteci mobiliare asupra unui număr suplimentar de 14.477 acţiuni din cele 299.175 deţinute de Millennium, ca acţionar al Elefant Online, în scopul garantării îndeplinirii obligaţiilor ce revin Elefant Online într-un contract de credit din martie 2017 încheiat cu Banca Transilvania, scrie profit.ro.
 
La sfârşitul anului 2017, companiile Millenium Gold Resources, controlată de fostul premier al Republicii Moldova Ion Sturza, Olif şi Catalyst Romania, în calitate de acţionari, au hotărât majorarea capitalului social al Elefant Online, cu 4,63 milioane de lei româneşti, de la 44,28 milioane de lei româneşti la 48,91 milioane de lei româneşti. În prima parte a lunii martie, acţionarii au mai adus aporturi în numerar de 1,165 milioane de RONI, la 50,071 milioane de RONI. Anul trecut, acţionarii retailerului au mai aprobat două majorări de capital, una dintre ele în sumă de 9,18 milioane de lei româneşti.
 
Retailerul online Elefant a fost lansat ca o librărie online în 2010. În perioada 2014 - 2016, compania s-a extins prin dezvoltarea rapidă a ofertei sale de produse şi prin diversificarea modalităţilor de livrare, prin înfiinţarea mai multor puncte de livrare în mai multe oraşe din România. Un alt pas important în dezvoltarea afacerilor a fost extinderea prezenţei în Republica Moldova. La mijlocul lunii mai, la Chişinău, a fost deschis primul showroom, unde clienţii elefant.md îşi pot ridica atât comenzile plasate online, cât şi să cumpere o parte din produsele aflate în magazin.

 Elefant Online, compania care administrează retailerul online elefant.ro, a înregistrat în 2017 afaceri de 113,3 milioane de RONI (25,2 milione de euro), în creştere cu 46% comparativ cu anul 2016.
 
Pierderile retailerului online au continuat să crească, ajungând la 16,8 milioane de RONI (3,7 milioane de euro), faţă de circa 9,7 milioane de RONI în 2015. Pentru anul 2017, compania a anunţat o ţintă de afaceri de 45 milioane de euro, iar pentru 2018 ţinta propusă este atingerea unui rulaj de 70 milioane de euro.
 
După numărul de comenzi, Elefant.ro este al doilea jucător din piaţă. În prezent, cel mai mare retailer online de pe plan local este eMag (Dante International), al cărui acţionar majoritar este grupul sud-african Naspers.
Similare
RECOMANDĂRI