Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O basarabeancă, premiată cu aur la un concurs internaţional de hair-style, a decis să îşi continue cariera în România

În Republica Moldova, mulţi oamenii talentaţi nu sunt apreciaţi la justa lor valoare şi de aceea hotărăsc să plece în lumea largă. Este şi motivul pentru care o basarabeancă, premiată cu aur la un concurs internaţional de hair-style, a pus lacăt salonului de frumuseţe pe care îl avea în Chişinău şi s-a mutat cu familia peste hotare. Femeia spune că a decis să-şi împlinească visele într-o ţară care îi oferă mult mai multe oportunităţi - România.

Adelina Ipatii avea, până acum câteva zile, un salon de frumuseţe la Chişinău. Financiar, îi mergea bine, mai ales că lucra câte 10-12 ore iar clientela nu îi lipsea. După 10 ani de muncă asiduă, însă, femeia spune că s-a săturat. În Republica Moldova, acest domeniu nu este reglementat cum ar trebui şi din această cauză nu sunt nici perspective de dezvoltare.

„Pentru mine salonul a fost cel mai mare vis al meu care timp de 10 ani l-am realizat, dar cu părere de rău am înţele că ceea ce vreau eu să fac în Republica Moldova nu este posibil. Şi anume nu este posibil să făca din beauty industria noastră anume afacere. Dacă să vorbim despre saloanele de frumuseţe, sunt frizerii sau saloane econom class, sau daca cineva poate mai mult îşi cumpără un patent şi lucrează pentru el, nu are treabă cu impozite, cu răspundere”, a spus Adelina Ipatii.

Un alt motiv care a determinat-o pe Adelina să plece este că oamenii din industria frumuseţii nu sunt apreciaţi în Republica Moldova. Anul trecut, hairstilista a cucerit medalia de aur la una dintre cele mai prestigioase competiţii internaţionale de profil.  

„Noi suntem artişti şi pentru noi e foarte important să fim recunoscuţi în ţara noastră, să fim apreciaţi în ţara noastră. MUSCA Chiar dacă să vorbim şi despre campionate, despre competiţiile la care mulţi dintre colegii mei de breaslă participă. Ei rămân nevăzuţi, nevăzuţi de public, de ţără, deşi noi când urcăm pe locurile de frunte, noi urcăm cu drapelul ţării noastre. Şi să ştiţi că asta doare, când vii acasă şi ţara ta nu are treabă cu asta. MUSCA  Şi toţi cred că o faci doar pentru tine, da o fac şi pentru mine, dar şi ca să duc faima ţării noastre în lume, pentru că foarte mulţi nici n-au idee unde e Republica Moldova. Şi din păcate oamenii talentaţi, care vor mai mult, plecă din ţara noastră”, a precizat Adelina Ipatii.

 Împreună cu familia, Adelina a decis să-şi continue cariera şi viaţa în România. Peste Prut speră să realizeze ce nu a reuşit acasă.

„România e o ţară mare, nu se compară Moldova cu România. Şi cu cât e mai mare ţara cu atât ai mai multe oportunităţi,  şanse. Oamenii îs diferiţi, starea financiară e alta. În al doilea rând vreai să fii acolo unde să fii apreciat, unde să înţelegi că cineva are nevoie de tine”, a precizat Adelina Ipatii.

Adelina se află acum la Bucureşti, alături de soţ şi de fiica lor de 14 ani. Toţi trei îşi văd viitorul acolo şi spun că nu mai vor să revină în Republica Moldova decât în vacanţe.
Similare
RECOMANDĂRI