Numărul de autorizaţii de export în Rusia a fost mărit cu puţin peste o mie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Numărul de autorizaţii de export în Rusia a fost mărit cu puţin peste o mie

Federaţia Rusă a majorat cu 1250 numărul de autorizaţii pentru transportul bilateral şi tranzit de mărfuri acordate transportatorilor moldoveni şi cu 100 – pentru transportul neregulat de pasageri, pentru trimestrul III al anului 2019. Totodată, pentru partea rusă contingentul existent a fost majorat cu 1000 de autorizaţii pentru transportul de mărfuri în şi din ţările terţe. Decizia a fost luată în cadrul unei şedinţe a Comisiei mixte moldo-ruse în domeniul transportului rutier internaţional.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Federaţiei Ruse în Republica Moldova, acest lucru a fost făcut pentru că „membrii Comisiei au remarcat creşterea comerţului bilateral între state şi dinamica pozitivă a volumului transportărilor, cooperarea bilaterală în domeniu dispunând de potenţial pentru dezvoltare”.

Transportatorii băteau alarma privind numărul mic de autorizaţii de export în Federaţia Rusă. În stoc mai stoc rămâneau doar două sute de autorizaţii, a declarat atunci pentru IPN Vladimir Florea, preşedinte al Asociaţiei Patronale Uniunea Transportatorilor şi Drumarilor.
Similare
RECOMANDĂRI