Noul ministru al Economiei: În ultimul timp, de pe contul companiilor de stat se extrag sume MARI de bani
Sursa foto:ACUM/Facebook Vizualizari:

Noul ministru al Economiei: În ultimul timp, de pe contul companiilor de stat se extrag sume MARI de bani

Noul ministru al Economiei din Guvernul Sandu, Vadim Brînzan susţine că deţine informaţii conform cărora din contul companiilor cu capital de stat sunt extraşi bani, fie în numerar, fie sunt transferaţi pe contul unor firme din offshore.

„Această creştere subită a tranzacţiilor cu caracter dubios, care nu ţin de activitatea zilnică normală a acestor companii de stat, este suspicioasă şi extrem de alarmantă”, a declarat Brînzan în cadrul unui briefing de presă.

Ministrul a făcut un apel către instituţiile de stat cu competenţe de monitorizare a fluxurilor financiare, către directorii companiilor şi instituţiilor de stat, către agenţii economici, dar şi către partenerii externi, că „putem deveni martori a unor fraude unui grup de indivizi care încă mai deţin controlul asupra companiilor şi instituţiilor de stat”.

Vadim Brînzan spune că se va face un audit asupra acestor tranzacţii din ultima perioadă, iar toate persoanele care au adus prejudicii statului delapidând averea statului, toate persoanele implicate vor fi trase la răspundere, în conformitate cu legea.

TVR MOLDOVA aminteşte că declaraţii asemănătoare au fost făcute şi de către Preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon:
 

Igor Dodon: Cei care au pierdut guvernarea SCOT bani din ţară în regim de urgenţă

 

Similare
RECOMANDĂRI