Noul acţionar al Avia Invest anunţă că a finalizat tranzacţia. Guvernul insistă pe rezilierea contractului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Noul acţionar al Avia Invest anunţă că a finalizat tranzacţia. Guvernul insistă pe rezilierea contractului

Deşi şeful statului a anunţat săptămâna trecută că cote din capitalul Avia Invest nu au fost înstrăinate, iar compania are aceiaşi proprietari pe care i-a avut şi acum jumătate de an în urmă, firma NR Investments Ltd a anunţat astăzi că a finalizat tranzacţia de cumpărare a 95% din compania concesionară a Aeroportului Internaţional Chişinău.

Totuşi, Guvernul susţine, într-un comunicat de presă, că va continua să colaboreze cu instituţiile de drept pentru a rezilia contractul de concesiune a aeroportului. 

În acelaşi timp, Guvernul spune că nu a existat nicio consultare cu NR Investments Ltd.

„Prim-ministrul Maia Sandu şi Guvernul au fost informaţi post-factum despre semnarea contractului de procurare a 95% din acţiunile Avia Invest SRL de către NR Investments Ltd. şi doar după ce acest lucru a fost anunţat public. Guvernul nu a fost informat sau consultat despre intenţia NR Investments Ltd. de a cumpăra Komaksavia Airport Invest Ltd, deţinătoare a 95% din Avia Invest SRL, şi despre încheierea procesului de cumpărare.

Prim-ministrul Maia Sandu şi Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brînzan, i-au comunicat reprezentantului companiei NR Investments Ltd. că contractul de concesiune este unul abuziv şi are probleme serioase de legalitate, accentuând că acesta este în prezent examinat la procuratură. Ulterior, subiectul a fost discutat la Consiliul Suprem de Securitate, unde reprezentanţii Ministerului Economiei şi Infrastructurii şi ai organelor abilitate au confirmat că contractul de concesiune este unul abuziv şi are probleme serioase de legalitate, astfel blocând înregistrarea companiei NR Investment Ltd ca nou acţionar al Avia Invest SRL.

Din comunicatul de presă apărut astăzi, înţelegem că NR Investments Ltd. a achiziţionat integral compania Komaksavia Airport Invest Ltd, înregistrată în Cipru, astfel devenind indirect ultimul beneficiar efectiv al Avia Invest SRL cu 95% din acţiunile acesteia.

Guvernul va continua să colaboreze cu instituţiile de drept pentru a rezilia contractul de concesiune a Aeroportului Internaţional Chişinău”, este anunţul Guvernului.
 

VIDEO. Igor Dodon: Cote din capitalul Avia Invest nu au fost înstrăinate. Sunt suficiente dovezi ca contractul de concesionare a Aeroportului să fie reziliat

Similare
RECOMANDĂRI