Noi reguli de aplicare a comisioanelor la achitarea cu cardul
Sursa foto:Foto simbol: bancherul.ro Vizualizari:

Noi reguli de aplicare a comisioanelor la achitarea cu cardul

Regulamentul cu privire la cardurile de plată ar putea să fie modificat şi completat. Banca Naţională a Moldovei defineşte noţiunile de comision de servicii perceput comercianţilor şi comision interbancar, precum şi prevede condiţiile de stabilire a acestora. Documentul urmează să fie completat cu un capitol nou „Condiţiile de determinare a comisioanelor interbancare, precum şi a comisioanelor suplimentare”, scrie bizlaw.md.

Comisionul de servicii perceput comercianţilor este un comision per tranzacţie plătit de comerciant prestatorului acceptant (băncii acceptante) pentru procesarea plăţilor deţinătorilor de carduri de plată. De regulă, acesta se calculează ca procent din valoarea tranzacţiei şi este inclus în preţurile generale ale bunurilor şi serviciilor:

Comisionul interbancar este comisionul plătit pentru fiecare tranzacţie prestatorului emitent (băncii emitente) de către prestatorul acceptant al cardului, participanţi la tranzacţie şi se aplică doar în cadrul schemelor cvadripartite de plată cu cardul (schemă în care sunt cel puţin patru participanţi: plătitor - banca emitentă - banca acceptantă – comerciant).

Potrivit Bizlaw.md, condiţiile vor fi aplicate tuturor operaţiunilor de plată efectuate cu carduri de plată sau dispozitive asemănătoare, cu excepţia operaţiunilor de retrageri de numerar de la bancomate sau de la ghişeul unui prestator de servicii de plată, precum şi orice operaţiuni efectuate cu cardurile de plată de afaceri (business).
Similare
RECOMANDĂRI