Munca la distanţă va fi reglementată de Codul Muncii
Vizualizari:

Munca la distanţă va fi reglementată de Codul Muncii

Comisia economie, buget şi finanţe a Parlamentului a aprobat astăzi un proiect de lege cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada Stării de urgenţă în sănătate publică şi modificarea Codului muncii care reglementează organizarea muncii la distanţă.

Proiectul mai prevede stabilirea îndemnizaţiei unice în valoare de 16 000 de lei angajaţilor infectaţi cu ”COVID-19” din cadrul Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică, instituţiilor şi subdiviziunilor medicale subordonate MAI, Ministerului Apărării, Administraţiei Naţionale a Penitenciarilor, instituţiilor medico-sanitare publice spitaliceşti, de asistenţă medicală urgentă prespitalicească, de asistenţă medicală, scrie Moldpres.

De asemenea, se propune stabilirea sporului lunar de compensare pentru munca prestată în condiţii de risc sporit pentru sănătate în mărime de până la un salariu de bază al angajaţilor din prima linie în lupa cu COVID-19. Totodată, un spor de până la 50% este prevăzut pentru personalul din Centrele de plasament temporar pentru persoanele vârstnice şi cu dizabilităţi din gestiunea Agenţiei naţionale asistenţă socială.

În proiect sunt stipulate şi condiţii pentru asigurarea finanţării stabile a instituţiilor medico-sanitare, pentru asigurarea prestării calitative a serviciilor medicale, asigurarea onorării obligaţiilor faţă de personalul medical, asigurarea cheltuielilor. De asemenea, sunt prevăzute modalităţi de a accelera procedurile de achiziţionare a bunurilor, serviciilor şi lucrărilor necesare pentru a face faţă crizei legate de ”COVID-19”.

Proiectul mai prevede că, în luna iunie, ”Poşta Moldovei” va distribui la domiciliu pensiile şi alocaţiile sociale de stat.

Similare
RECOMANDĂRI