Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Moneda unică europeană continuă să se deprecieze în raport cu leul moldovenesc

Euro pierde teren. Moneda unică europeană continuă să piardă din valoare în raport cu leul moldovenesc. Banca Naţională a Moldovei a stabilit pentru astăzi un curs oficial de 19 lei şi 88 de bani pentru un euro, cu un ban mai puţin faţă de zilele trecute. Experţii pun această scădere pe seama deprecierii euro faţă de dolarul american.

Cei care au dorit în ultimele zile să vândă euro au avut parte de surprize. Moneda unică a înregistrat o cădere semnificativă. Astăzi cursul oficial a fost de 19.88 bani, în timp ce la casele de schimb valutar din Chişinău, euro s-a vândut şi cu 19 lei şi 76 de bani.

Prin urmare este vorba de deprecierea în ultimele săptămâni a monedei unice faţă de dolarul american cu aproape 4%. Nu se cunoaşte însă dacă acesta se va stabiliza în timpul apropiat.

Deprecierea bruscă a euro şi incertitudinea prognozelor pun în gardă cetăţenii Republicii Moldova.

Acum o săptămână, cursul oficial era de 20 lei şi 13 bani pentru un euro. Agenţiile de analiză macroeconomică internaţională prognozează totuşi o apreciere nesemnificativă a monedei unice europene faţă de dolarul SUA.
Similare