Moldovagaz a solicitat o reducere diferenţiată a tarifelor pentru consumatori
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Moldovagaz a solicitat o reducere diferenţiată a tarifelor pentru consumatori

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat pe 1 februarie, pe pagina oficială cererea parvenită de la Moldovagaz privind examinarea şi aprobarea tarifelor şi preţurilor reglementate la gazele naturale pentru anul 2018, precum şi calculele care au stat la baza acestor tarife şi preţuri.

Din documentele publicate de ANRE rezultă că Moldovagaz a solicitat o reducere diferenţiată a tarifelor pentru consumatori, scrie Mold-Street.

Astfel monopolistul propune ca preţul metanului livrat prin conductele de presiunea înaltă să scadă cu circa 25%. E vorba în special de centralele termoelectrice, care consumă circa 40% din toate gazele importate.

Pentru consumatorii conectaţi la conductele cu presiune medie preţul ar urma să scadă cu 24,3%. În acelaşi timp pentru gazul livrat prin conductele cu presiune joasă, inclusiv populaţia, preţul ar urma să scadă cu doar 6,5%.

La calcularea preţurilor Moldovagaz a luat în calcul un cost mediu de import de 178,5 dolari pentru o mie de metri cubi, cu circa 10,6% mai puţin decât preţul inclus în tariful în vigoare deja de doi ani.

Continuarea pe mold-street.com.

Similare
RECOMANDĂRI