Moldovagaz a anunţat scăderea preţului gazului metan
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Moldovagaz a anunţat scăderea preţului gazului metan

Moldovagaz a anunţat scăderea preţului la gaz metan în trimestrul patru al anului.

Compania Moldovagaz a explicat  pe reţelele de socializare modalitatea de formare a preţului de import al gazului metan din Federaţia Rusă în Republica Moldova.  Potrivit informaţiei prezentate, preţul la gazele naturale importate din Rusia prognozat pentru trimestrul patru este de 100 de dolari SUA pentru o mie de metri cubi.

Moldovagaz a descris în detaliu modul în care este format preţul gazului metan livrat până la graniţa Republicii Moldova. Astfel, în cazul în care se analizează achiziţia gazelor naturale la Bursa de mărfuri şi materie primă internaţională din Sankt-Petersburg, atunci preţul gazelor naturale va constitui 48 de dolari SUA pentru o mie de metri cubi.

La acesta se adaugă 37 de dolari pentru o mie de metri cubi - tariful pentru folosirea gazoductelor magistrale ale SA „Gazprom”, în cazul acordării serviciilor de transport de gaze naturale pentru furnizarea ulterioară a acestora consumatorilor aflaţi peste hotarele Federaţiei Ruse si ai ţărilor-membre ale Uniunii Vamale.

Încă 29 de dolari SUA pentru o mie de metri cubi va costa transportarea gazelor naturale pe teritoriul Ucrainei de la punctul Sudja până la punctul Grebeniki din regiunea Odesa, în baza tarifelor pentru rezervarea capacităţilor anuale. „În cazul în care este vorba de transportarea anumitor volume de gaze naturale cu rezervarea capacităţilor zilnice, atunci în luna august tariful va constitui 33,92 dolari SUA pentru o mie de metri cubi”.

Similare
RECOMANDĂRI