Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Moldova Business week, la a VI-A ediţie. La eveniment participă peste 1500 de investitori şi antreprenori din 24 de ţări

S-a dat startul celei de-a şasea ediţii a celui mai important eveniment din Republica Moldova dedicat mediului de afaceri, promovării exporturilor şi atragerii investiţiilor. Moldova Business Week reuneste peste 1500 de investitori şi antreprenori din 24 de ţări ale lumii. Timp de patru zile, experţii internaţionali vor discuta despre tendinţele globale relevante pentru dezvoltarea antreprenoriatului în Republica Moldova.

Renan Eroglu este un om de afaceri din Turcia. El vrea să investească în cinematografia din Republica Moldova. În premieră, la Moldova Business Week va fi valorificat potenţialul neexplorat al sectoarelor de nişă, cum este cel al producţiei cinematografice.

Republica Moldova, ca destinaţie de afaceri continuă să fie extrem de atractivă.

Pe termen lung, Moldova Business Week contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri, la sporirea competitivităţii agenţilor economici basarabeni şi la extinderea pieţelor de desfacere. Igor Furtună şi-a deschis acum cinci ani, în Republica Moldova, o afacere în domeniul producţiei de biscuiţi. De trei ani exportă dulciurile pe pieţele Uniunii Europene, iar de atunci veniturile companiei s-au dublat.

Pe parcursul anului 2018, fluxul net al investiţiilor străine directe în Republica Moldova a crescut cu 31,3% faţă de anul 2017. Cele mai multe investiţii vin din Uniunea Europenă, adică aproape 84,5 la sută din volumul total al investiţiilor.

În urma cu cinci ani, Republica Moldova a semnat Acordul de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător cu Uniunea European, cu un impact major asupra dezvoltării economiei naţionale. În perioada 2015-2018, exporturile totale au crescut cu 1,5 miliarde de dolari SUA, cu 34% mai mult faţă de perioada ce a precedat semnarea acordului.

Din 2014 evenimentul "Moldova Business Week" este organizat anual de Ministerul Economiei şi Infrastructurii şi de Agenţia de Investiţii, în colaborare cu partenerii de dezvoltare şi mediul asociativ.
Similare
RECOMANDĂRI