Moldova Business Week începe marţi la Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Moldova Business Week începe marţi la Chişinău

În jur de 1000 de persoane din peste 20 de state vor participa la ediţia a IV-a a săptămânii de afaceri „Moldova Business Week 2017”, care se va desfăşura la Chişinău în perioada 3-6 octombrie. În ultima zi a evenimentului este aşteptat premierul Ucrainei, Volodimir Groisman, transmite IPN.

Vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei şi Infrastructurii, a declarat în cadrul unui briefing de presă, că în cele patru zile de eveniment vor fi organizate 30 de reuniuni, la care vor participa oameni de afaceri, funcţionari guvernamentali, reprezentanţi ai autorităţilor locale etc. În cadrul panelurilor se vor purta discuţii despre investiţii şi promovarea exporturilor moldoveneşti. În una din zilele săptămânii va avea loc şi o deplasare la Zonele Economice Libere.

Pe 4 octombrie va fi organizat un forum investiţional moldo-italian, iar pe 5 octombrie – unul dedicat exporturilor moldoveneşti. Pe 6 octombrie va avea loc conferinţa internaţională specializată în dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii.

Potrivit vicepremierului Octavian Calmîc, săptămâna de afaceri „Moldova Business Week” reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente pentru promovarea imaginii ţării la nivel internaţional. Contribuie la intensificarea şi transparentizarea dialogului dintre sectorul public şi cel privat, la sporirea competitivităţii companiilor autohtone, promovarea exportului şi atragerea investiţiilor străine.
Similare