ECONOMIC

Mold-street: Moldtelecom nu va mai oferi gratis informaţii. Serviciul gratuit 1188 nu va mai funcţiona

post-img

Începând cu 1 octombrie 2017, furnizarea serviciilor gratuite de informaţii 1188 va fi sistată, anunţă abonaţii săi operatorul naţional de telefonie fixă. Astfel, cei care vor dori să afle adrese sau numere de telefon vor fi nevoiţi să plătească pentru asta.

Într-un mesaj din facturile expediate clienţilor săi, Moldtelecom precizează că serviciul de informaţii va fi prestat contra plată prin numărul de acces 1189, la tarif de 48 de bani per apel, pentru abonaţii din reţeaua fixă a companiei şi de 2 lei per apel pentru abonaţii Unite (telefonie mobilă), notează mold-street.com.

Motivul renunţării la acest serviciu gratuit este lipsa banilor. 

De notat că Moldtelecom oferă în prezent mai multe servicii telefonice contra plată.

De exemplu pentru a afla ora exactă tariful este de 2 lei, iar la un tarif de 15 lei per apel ţi se oferă informaţii despre: prognoza meteo; cursul valutar; horoscop săptămânal general, business, de dragoste şi sănătate; ghicitul după: "Cartea schimbărilor", "Oracolul Egiptean";  prognoza numerologică: cifra personalităţii, potenţialul personalităţii, compatibilitatea cu partenerul dar şi bancuri şi glume.

Pentru 25 de lei, operatorul poate selecta "cea mai originală şi deosebită urare sub formă de text sau versuri şi o va transmite persoanei dragi".

Moldtelecom este de vânzare

Moldtelecom este controlat de stat şi este al doilea operator ca mărime pe piaţa serviciilor de telecomunicaţii. Compania statului a avut în 2016 vânzări de 1,87 miliarde lei şi o cotă de piaţă de 27,9%. Moldtelecom continuă să fie cel mai mare furnizor de servicii de telefonie fixă, dar acestea deja i-au asigurat în 2016 doar 45% din venituri, care au fost în scădere cu peste 100 de milioane lei.

Piaţa serviciilor de acces la Internet fix i-au asigurat în 2016 companiei Moldtelecom circa 38% din venituri, telefonia mobilă doar 7,8%, iar aproape 3% - serviciile de televiziune.

Moldtelecom este "de vânzare" deja de câţiva ani, dar autorităţile nu au îndrăznit să îl vândă, pentru că el a devenit de două decenii o veritabilă "vacă de muls" pentru cei de la putere şi companiile afiliate.