Ministrul finanţelor: Nivelul de implementare a proiectelor cu finanţare externă este unul foarte jos - 30%
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministrul finanţelor: Nivelul de implementare a proiectelor cu finanţare externă este unul foarte jos - 30%

Ministrul finanţelor, Natalia Garviliţă, spune că în cadrul Ministerului va fi creată o unitate care să monitorizeze, accelereze şi să îmbunătăţească implementarea proiectelor cu asistenţă finanaciară externă. Asta pentru că, conform ministrului, nivelul de implementare a proiectelor cu finanţare externă este unul foarte jos - 30%.

Subiectul a fost discutat de către ministru împreună cu reprezentanţii direcţiilor Finanţe din toată ţara, cu care a avut o întâlnire.

„Direcţiile Finanţe din întreaga ţară trebuie izolate de jocurile politice. Acestea au o mare responsabilitate să fie foarte atente cum cheltuiesc banul public, şi să servească înainte de toate cetăţenilor, nu partidelor sau conducătorilor.

O altă prioritate pe care am menţionat-o ţine de nivelul foarte jos de implementare a proiectelor cu finanţare externă - 30%. Este nedrept că banii disponibili pentru investiţii în drumuri, de exemplu, nu sunt valorificaţi pentru dezvoltarea ţării. Pentru a soluţiona această problemă, vom crea o unitate de implementare la Ministerul Finanţelor care să monitorizeze, accelereze şi îmbunătăţească implementarea proiectelor cu asistenţă străină. Astfel încât banii de pe hârtie să îşi facă efectul benefic simţit în viaţa de zi cu zi a cetăţenilor”, a spus Natalia Gavriliţa.

De asemenea, s-a discutat despre adoptarea bugetelor locale pentru anul 2020, dezechilibrele generate de legea salarizării, transparentizarea achiziţiilor publice, cheltuielilor capitale, şi alte probleme cu care se confruntă localităţile din întreaga republică.

Similare
RECOMANDĂRI