Ministrul Economiei a participat la reuniunea şefilor de Guverne a statelor CSI, unde a vorbit despre economia R. Moldova
Sursa foto:mei.gov.md Vizualizari:

Ministrul Economiei a participat la reuniunea şefilor de Guverne a statelor CSI, unde a vorbit despre economia R. Moldova

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brînzan, a participat ieri la lucrările Consiliului şefilor de Guverne ale statelor membre ale Comunităţii Statelor Independente (CSI), desfăşurat la Moscova, Rusia.

În cadrul reuniunii, pe ordinea de zi au fost abordate subiecte cheie precum digitalizarea, securitatea informatică, dezvoltarea sferei comerciale şi economice, schimbul mărfuri şi servicii şi impulsionarea investiţiilor între ţările-membre.
 
În discursul său la reuniunea în format restrâns, ministrul Vadim Brînzan a vorbit despre situaţia economică actuală din ţara noastră menţionând că astăzi sarcina Guvernului este să curăţim sistemul pe care l-am moştenit. Agenda Guvernului este concentrată pe reforma sistemul judiciar, care în cea mai mare parte a afectat încrederea cetăţenilor în instituţia statului.

“Am eliminat multe scheme din diferite sectoare ale economiei care au transferat veniturile statului în buzunarele unor persoane şi nu a permis ţării să se dezvolte. Aceasta este o problemă-cheie pentru guvernul nostru şi depunem toate eforturile ca s-o soluţionăm”, a mai menţionat Brînzan.
 
Ministrul Brînzan a reiterat interesul Republicii Moldova pentru valorificarea şi diversificarea cooperării economice la nivel multilateral cu statele membre CSI.  Oficialul Republicii Moldova a mai menţionat că una din priorităţile ţării noastre este cooperarea cu statele membre CSI pentru asigurarea liberii circulaţii a mărfurilor, serviciilor şi  cetăţenilor prin  înlăturarea barierelor comerciale pe pieţele statelor CSI. 
 
În cadrul reuniunii, Republica Moldova a semnat o serie de acorduri multilaterale, ce se referă la diverse domenii: dezvoltarea zonei de liber schimb cu ţările CSI, combaterea traficului de droguri, politica antitrust.
 
Următoarea şedinţă a Consiliului de Miniştri din ţările CSI va avea loc pe 29 mai 2020, la Taşkent, Uzbekistan.
 
Similare
RECOMANDĂRI