Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministrul de Externe: Deşi banii nu sunt incluşi în proiectul rectificării bugetului, Chişinăul va insista pentru obţinerea celei de-a treia tranşe din partea UE

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrarii Europene de la Chişinău continuă dialogul cu partenerii europeni în vederea obţinerii celei de-a treia tranşe din asistenţa macrofinanciară promisă de Bruxelles. Declaraţia a fost făcută de şefului diplomaţiei basarabene, Oleg Ţulea, în contextul în care ministerul Finantelor nu a inclus în proiectul rectificarii bugetului de stat pentru anul 2020 şi banii de la UE.

Ministrul afacerilor externe si integrarii europene, Oleg Ţulea, a mulţumit partenerilor europeni pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova.

Desi ministrul Finanţelor nu a inclus în proiectul rectificării bugetului de stat cea de-a treia tranţă din asistenţa macrofinanciară promis republicii Moldova, şeful diplomaţiei de la Chisinau spune că nu cedeaza şi insistă pe dialogul cu Bruxelles-ul pentru ca să obtinem aceşti bani.

La emisiunea Punctul pe Azi, de la TVR MOLDOVA, raportorul pentru Republica Moldova din Parlamentul European, Dragoş Tudorache, a anunţat că instituţiile europene sunt gata de dialog cu Chişinăul, iar în cazul în care condiţionalitatile privind democratizarea ţării vor fi respectate, banii vor ajunge în bugetul de stat.

DRAGOŞ TUDORACHE, europarlamentar român: „Institutiile europene au dat toata dovada de deschidere in relatia cu Guvernul de la Chisinau, inclusiv pe partea financiara… In contextul de criza in care suntem, conditionalitatile politice care erau in discutie inainte de criza cu buna credinta pot fi discutate, dar trebuie sa existe disponibilitatea guvernului de la Chisinau sa aiba acest dialog”.

Proiectul rectificării bugetului de stat pentru anul 2020 prevede un deficit  de 16 miliarde de lei. Ministerul Finanţelor îşi propune acoperirea lui din creditele contractate cu FMI, Federaţia Rusă şi Banca Mondială, dar şi din privatizarea bunurilor statului.
Similare
RECOMANDĂRI