Ministerul Educaţiei organizează Conferinţa Naţională „Guvernare eficientă şi viabilă a instituţiilor de învăţământ profesional tehnic”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministerul Educaţiei organizează Conferinţa Naţională „Guvernare eficientă şi viabilă a instituţiilor de învăţământ profesional tehnic”

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării în parteneriat cu Centrul pentru Educaţie Antreprenorială şi Asistenţă în Afaceri (CEDA), KulturKontakt Austria şi cu suportul financiar al Liechtenstein Development Service (LED)  organizează Conferinţa Naţională „Guvernare eficientă şi viabilă a instituţiilor de învăţământ profesional tehnic”. Evenimentul va avea loc pe 21-22 noiembrie la Palatul Republicii, Chişinău.

Scopul conferinţei este de a stabili conexiuni antreprenoriale între predare/învăţare, generarea de venituri şi viabilitatea instituţională a Instituţiilor de Învăţământ Profesional Tehnic din Republica Moldova.
 
În prima zi de Conferinţă vor fi prezentări ţinute de vorbitori, profesionişti din domeniu de la Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, reprezentanţi ai KulturKontakt Austria, experţi de la CEDA, dar şi directori ai instituţiilor de profil.
 
În ziua a doua se vor desfăşura ateliere de lucru axate pe identificarea realizărilor, dificultăţilor şi soluţiilor în pregătirea profesională şi angajarea în câmpul muncii, dezvoltarea activităţilor antreprenoriale generatoare de venit şi a capacităţii centrelor de excelenţă, trecerea la autogestiune financiar economică etc.  Rezultatele obţinute vor fi prezentate şi analizate de toate grupurile implicate.
 
Centrul pentru Educaţie Antreprenorială şi Asistenţă în Afaceri (CEDA) este o organizaţie non-guvernamentală. CEDA sprijină reformele în educaţie, promovează antreprenoriatul, activităţile generatoare de venit ca temelie pentru formarea profesională de calitate şi educaţia pentru carieră, având drept ţel formarea şi valorificarea competenţelor profesionale, a iniţiativei individuale şi a spiritului antreprenorial.
 
Similare
RECOMANDĂRI