Ministerul Economiei şi Infrastructurii este în căutarea unui administrator pentru „Moldova IT Park”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministerul Economiei şi Infrastructurii este în căutarea unui administrator pentru „Moldova IT Park”

Ministerul Economiei şi Infrastructurii anunţă că este în căutarea candidaţilor pentru funcţia de administrator al parcului IT – „Moldova IT Park”. Conform art.6 pct.(2) al Legii nr. 77 cu privire la parcurile pentru tehnologia informaţiei, administratorul este desemnat în funcţie de către Guvern, la propunerea Ministerului Economiei şi Infrastructurii, pe un termen de 5 ani.

În condiţiile în care Ministerul Economiei şi Infrastructurii pune accent pe atragerea investiţiilor străine şi a companiilor din domeniul tehnologiei informaţiei de peste hotare în „Moldova IT park”, persoanele interesate trebuie să aibă experienţă de activitate în domeniu, preferabil în cadrul companiilor IT, de promovare a exporturilor sau atragere a investiţiilor.

“Administratorul Parcului va trebui să asigure funcţionarea eficientă a primului parc IT din Republica Moldova în condiţiile legii şi interacţiunea cu autorităţile publice. Promovarea ofertei Guvernului pentru sectorul IT şi a avantajelor dezvoltării unei afaceri în acest domeniu peste hotare va fi una dintre sarcinile primordiale la această etapă. În acelaşi timp, este important să fie asigurată comunicarea cu clusterele internaţionale, care ar putea să îşi extindă investiţiile în Republica Moldova. Experianţa de comunicare şi conectarea la diverse reţele de interacţiune a investitorilor, oamenilor de afaceri şi profesioniştilor din domeniu va fi un avantaj”, a menţionat ministrul Chiril Gaburici.

Până în prezent, peste 280 de companii autohtone şi străine din domeniul tehnologiei informaţiei au aderat la „Moldova IT park”. Primul parc IT din ţară şi-a început activitatea la 1 ianuarie 2018. Acesta a fost fondat pe un termen de 10 ani. În această perioadă, numărul rezidenţilor parcului urmează să atingă cifra de circa 400 de companii IT, să fie create noi locuri de muncă şi atrase investiţii locale şi străine. Printre facilităţile acordate rezidenţilor parcurilor IT se numără achitarea impozitului unic în mărime de 7% din venitul din vânzări, procedura simplificată de raportare, reducerea la minimum a interacţiunii cu instituţiile statului. De asemenea, rezidenţii parcului IT îşi pot desfăşura activitatea chiar şi din afara ţării.

Similare
RECOMANDĂRI