Ministerul Economiei a solicitat repetat Rusiei o cotă suplimentară de 7 mii de autorizaţii pentru transportatorii auto
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministerul Economiei a solicitat repetat Rusiei o cotă suplimentară de 7 mii de autorizaţii pentru transportatorii auto

Ministerul Economiei şi Infrastructurii a solicitat repetat Rusiei o cotă suplimentară de 7 mii de autorizaţii pentru anul 2019 pentru transportatorii auto.

Acest lucru este necesar deoarece pentru anul 2019 reprezentanţii parţii ruse au stabilit un contingent de 15 mii de autorizaţii, care au fost deha utilizate, în timp ce în anul trecut cota a fost de 18 mii.

În luna august, partea rusă a acceptat organizarea şedinţei Comisiei mixte moldo-ruse în domeniul transportului rutier internaţional şi, la solicitarea unui contingent suplimentar de autorizaţii, a menţionat că 80,8% din volumul transportărilor bilaterale sunt efectuate de către operatorii de transport moldoveni, cota operatorilor ruşi fiind numai de 9,3%. Totuşi, în rezultatul negocierilor, partea rusă a acceptat acordarea unui contingent suplimentar de 1250 autorizaţii.

Potrivit datelor ministerului, în luna septembrie, de autorizaţii au beneficiat 279 operatori de transport, cărora le-au fost eliberate 1214 autorizaţii. În perioada 1-17 octombrie au fost eliberate 380 autorizaţii pentru 182 operatori de transport.

Numărul insuficient de autorizaţii a dus la faptul că zeci de maşini moldoveneşti încărcate cu fructe şi legume proaspete au rămas blocate la frontieră.
Similare
RECOMANDĂRI