Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministerul Agriculturii a lansat un nou concurs de selectare a proiectelor finanţate din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională în perioada anilor 2020 - 2023

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului a lansat un nou concurs de selectare a proiectelor finanţate din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională în perioada anilor 2020 - 2023. Concursul este organizat pentru dezvoltarea economiei în regiuni, a dezvoltării urbane şi a infrastructurii pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Bugetul alocat este de 660 de milioane de lei.

Există trei programe de finanţare. Competitivitate economică, de 180 de milioane de lei, Dezvoltarea urbană – alte 180 de milioane şi Infrastructură Regională" – pentru care vor fi alocaţi 240 de milioane de lei. Proiectele pot fi depuse de autorităţile publice locale, dar şi de către autorităţile centrale. Una dintre iniţiative, a Ministerului Agriculturii, propune modernizarea a 6 oraşe din Republica Moldova.

DORIN ANDROS, secretar de stat, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului: „Acestea oraşe sunt Edineţ, Soroca, Ungheni, Orhei, Cahul şi Comrat. Aici prevede atât reconstrucţia anumitor drumuri cât şi procurarea transportului public”.

Ministerul Agriculturii anunţă că prioritate vor avea proiectele de alimentare cu apă. Pentru un asemenea proiect vor fi allocate între 10 şi 50 de milioane de lei, iar autorităţile publice vor contribui şi ele cu 10 %.

DORIN ANDROS, secretar de stat, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului: „Vom finanţa doar construcţia apeductelor magistrale, care au surse de apă din râurile Prut sau Nistru. Şi conectarea localităţilor la aceste apeducte magistrale. Inclusiv construcţia reţelelor interne pentru localităţile unde nu există infrastructură care ar putea fi conectată”.

Etape de depunere a proiectelor pentru cele trei programe finanţate din Fondul Naţional de Dezvoltare se va încheia pe 1 martie 2021.
Similare
RECOMANDĂRI