Miliardarul rus Andrei Goncharenko anunţă că nu mai vrea să investească în Aeroportul Internaţional Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Miliardarul rus Andrei Goncharenko anunţă că nu mai vrea să investească în Aeroportul Internaţional Chişinău

Noul beneficiar al Aeroportului Internaţional Chişinău Andrei Goncharenko declară că nu mai este interesat să investească în Aeroport, însă se arată „dispus” să investească şi în „alte proiecte de perspectivă” din Republica Moldova.

Anunţul lui Goncharenko a fost făcut prin intermediul unei declaraţii publicate de către Avia Invest, compania concesionară a Aeroportului Internaţional Chişinău:

„În decembrie 2019, am primit o ofertă de a deveni acţionar la concesionarul Aeroportului Internaţional Chişinău, pe care am acceptat-o pentru a asigura funcţionarea şi dezvoltarea cu succes a acestui activ important pentru Republica Moldova. Cu toate acestea, în lumina planurilor autorităţilor de a crea o campanie la nivel naţional „Aeroporturile Moldovei”, aceste intenţii şi-au pierdut relevanţa. Până la finalizarea vânzării acţiunilor, toate obligaţiile existente către autorităţile şi oamenii din Republica Moldova vor fi îndeplinite.

Sunt dispus să investesc şi în alte proiecte de perspectivă în Moldova”.

Precizăm că ieri, liderul Partidului Nostru Renato Usatîi a anunţat că Igor Dodon ar fi cerut de la Andrei Goncharenko 50 de milioane de euro pentru a ca Guvernul să renunţe la pretenţiile asupra concesionării Aeroportului Chişinău, iar din această cauză, investitorul ar fi decis să se retragă.

Referitor la declaraţiile lui Usatîi despre Aeroport, Goncharenko spune că acestea sunt „ calomnioase”, şi că a fost „insultat” de către liderul PN. În acest context, omul de afaceri cere autorităţilor să „ia măsurile necesare în privinţa acţiunilor infracţionale ale lui Renato Usatîi”, care i-au „afectat reputaţia”.

Amintim că Guvernul a cerut acum câteva zile instanţelor de judecată să decidă aplicarea sechestrului pe toate bunurile imobile ale Avia Invest, compania concesionară a aeroportului Chişinău. Mai mult decât atât, Executivul doreşte anularea contractului de concesiune dar şi sechestrarea conturilor companiei care gestionează aeroportul.

De altfel, amintim că Guvernul de la Chişinău şi preşedintele Igor Dodon şi-au anunţat intenţia de a mai deschide alte trei Aeroportulri în Republica Moldova, unul la Bălţi, altul la Măsculeşti şi al treilea în sudul ţării.

Experţii susţin că ideea nu este convenabilă din punct de vedere economică deoarece Aeroportul Internaţional Chişinău nu este exploatat la capacitatea maximă.
Similare
RECOMANDĂRI