MEI propune extinderea termenului Programului „Femei în afaceri”
Sursa foto:poză simbol Vizualizari:

MEI propune extinderea termenului Programului „Femei în afaceri”

Ministerul Economiei şi Infrastructurii (MEI) propune extinderea termenului de implementare a Programului „Femei în afaceri” şi pentru anii 2020-2022, transmite IPN.

De la intrarea în vigoare a Programului, în 2016, a acesta s-a dovedit a fi un instrument eficient de dezvoltare a antreprenorialului feminin, menţionează autorii. Peste 400 de femei au fost asistate în procesul de lansare a afacerii prin instruire şi consultanţă. 179 de femei şi-au înregistrat afacerea în primele şase luni după participarea la instruire.

În cadrul altei componente a Programului „Suport pentru afacerile nou create”, întreprinderile înregistrate pe parcursul a doi ani şi gestionate de femei au aplicat şi au beneficiat de granturi pentru achiziţionarea tehnicii, echipamentelor, precum şi a serviciilor pentru dezvoltarea afacerilor, în valoare maximă de 165 de mii lei per întreprindere. Suma toată a granturilor constituie 39,58 mln lei.

Suma necesară pentru  derularea  Programului „Femei în afaceri” până în 2022, potrivit MEI, este de 45mln lei, bani prevăzuţi în Cadrul Bugetar pe Termen Mediu (CBTM) pentru anii 2020-2022.
Similare
RECOMANDĂRI