MEI: Gazoductul Ungheni-Chişinău este gata în proporţie de 90%
Sursa foto:mei.gov.md Vizualizari:

MEI: Gazoductul Ungheni-Chişinău este gata în proporţie de 90%

Sergiu Railean a inspectat, astăzi, câteva loturi de şantier ale conductei Iaşi-Ungheni-Chişinău, precum şi complexul administrativ al „Vestmoldtransgaz” de la Ghidighici.

„Este în interesul nostru să asigurăm securitatea energetică a ţării, dar şi a regiunii prin diversificarea rutelor de livrare a gazelor naturale. De aceea, prin interconectarea cu reţelele de transport din România şi integrarea Moldovei în sistemul energetic european, vom putea materializa acest obiectiv. Monitorizăm îndeaproape progresul acestui proiect strategic ca să asigurăm finalizarea proiectului în termenii stabiliţi şi să beneficiem de conductă până la sfârşitul anului curent”, a spus Sergiu Railean.
 
Iulian Butnaru, administratorul „Vestmoldtransgaz” a informat că lucrările se derulează conform termenilor planificaţi. Din 120 de km de tronson linear, 106 au fost deja finalizaţi.

Oficiul administrativ al companiei „Vestmoldtransgaz”, care va monitoriza sistemul gazier, este aproape pregătit de darea în exploatare. În acest context, administratorul companiei a ţinut să mulţumească ministrului Economiei şi Infrastructurii pentru intervenţia sa în soluţionarea accesului muncitorilor români pe şantierele din Republica Moldova în perioada stării de urgenţă.  Zilnic pe şantierul gazoductului lucrează 130-150 de muncitori, care asigură continuarea lucrărilor la conductă.
  
De la începutuil anului 2019 până în prezent sunt desfăşurate lucrări pe toate cele 7 loturi aferente construcţiei, termenul anunţat de investitor cu privire la finalizarea acestora şi darea în exploatare a gazoductului fiind a doua jumătate a anului 2020. Valoarea estimată a proiectului este de 76 mln euro conform proiectului devizelor de cheltuieli din cadrul documentaţiei de proiect elaborate de SNTG Transgaz, România.
Similare
RECOMANDĂRI